NŠ Korant,  Obvestila

Priprave na Rogli 2018

Začela se je nova nogometna sezona, sezona 2018/2019, in vse z njo povezane aktivnosti. S treningi je večina selekcij začela že v začetku avgusta in sicer letos v nekoliko spremenjeni zasedbi. V nekaterih selekcijah smo namreč združili otroke iz naše nogometne šole in otroke iz Nogometne šole Gorišnica. Združitev moči z Gorišnico pa nam je prinesla še eno novost in sicer pripravljalni tabor na Rogli. V Gorišnici so to v preteklosti sicer že prakticirali, naši otroci pa so to letos izkusili prvič.

Tabor na Rogli je potekal od 27.8. do 30.8., udeležili pa so se ga otroci selekcij U11, U13 in U15. Treningi na Rogli so potekali dvakrat dnevno. Vmesni čas smo izkoristili za igranje košarke, namiznega tenisa, plavanje, za vožnjo z adrenalinskimi sankami, predvsem pa za sproščeno druženje, ki je tako še bolj poglobilo naš, že tako prijateljski, odnos. Druženje je pozitivno doprineslo tudi pri spoznavanju  naših novih igralcev iz Gorišnice.

Poleg rednih dnevnih aktivnosti smo otrokom pripravili tudi nekaj prijateljskih tekem in sicer so mlajše selekcije odigrale po eno tekmo, starejša selekcija pa dve. Obe mlajši ekipi sta odigrali proti nasprotnikom iz sosednje Italije, proti ekipi Zarje. S pravo mero borbenosti in znanja sta obe naši mlajši selekciji zmagali. Tudi selekcija U15 je proti obema nasprotnikoma pokazala tako znanje kot borbenost. Premagali so ekipo Zreč, nasprotnikom iz Italije, podružnici Nogometne šole iz Juventusa, pa so morali priznati premoč in tako tekmo izgubili z rezultatom 3:2.

Naj zaključim z željo, da bi fantje pridobljene izkušnje in novo znanje dobro vnovčili na prvenstvenih tekmah. Za pripravljalni tabor pa upam, da bo postal stalnica naših vsakoletnih aktivnosti in da se nam bo naslednje leto na taboru pridružilo še večje število otrok.

Simon Matuš

Delite z ostalimi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja